tag:blogger.com,1999:blog-3006950768021319696.post1307883111608239865..comments2024-02-26T17:20:50.454+08:00Comments on Life in English: Happier, healthier - onnellisempi, terveellisempiAnuhttp://www.blogger.com/profile/18257643164866686386noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-3006950768021319696.post-19288585327585599682012-03-15T06:21:03.696+08:002012-03-15T06:21:03.696+08:00Etsivä löytää! Jippii! Voi hyvin!Etsivä löytää! Jippii! Voi hyvin!Tubbshttps://www.blogger.com/profile/14486291742901477983noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3006950768021319696.post-43720040230583116072012-03-06T10:43:39.149+08:002012-03-06T10:43:39.149+08:00Pitää udella että missäpäin Marianne asustelet? Mi...Pitää udella että missäpäin Marianne asustelet? Minäkään en kyllä täällä (Melbournessa) ole nimittäin kokenut minkäänlaisia vaikeuksia löytää sisäfilettä miltään taholta (lähikauppa/butcher/Coles-Woolies/farmers' markets etc).Samihttps://www.blogger.com/profile/06035530222378610371noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3006950768021319696.post-44731752734643016302012-03-05T13:46:37.218+08:002012-03-05T13:46:37.218+08:00Kyllähän täällä paljon lihaa syödään mut en oo huo...Kyllähän täällä paljon lihaa syödään mut en oo huomannut että olis rasvaisempaa kuin Suomessa, ainakaan täällä marketeissa? Kyllä sisäfilettä saa ihan marketin tiskistä ja useimmat lihat myös luomuna vielä. Mun mielestä täällä nimenomaan syödään terveellisemmin kuin Suomessa, jossa usein kiinnitti kanssaostajien ruokakärryissä huomiota six- ja twelve-packien määrä, sipsipussien ja jättikarkkipussien määrä, lenkkimakkara, säilykkeet ja einekset - jotka siis mun silmäysten mukaan ainakin keskustan ruokakaupoissa puuttuu ihmisten koreista lähes tykkänään. Valmissalaatteja täällä kyllä ostetaan, mut sitä en pidä vahinkona.Anuhttps://www.blogger.com/profile/18257643164866686386noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3006950768021319696.post-35565636445229452632012-03-05T09:52:46.320+08:002012-03-05T09:52:46.320+08:00Jep, ainakin meidän pikkuperheessä tuo "yletö...Jep, ainakin meidän pikkuperheessä tuo "yletön" lihansyönti OLI pop ennen kuin panin sille "puolipisteen. BBQ ainakin kerran kaksi viikossa (lammasta, nautaa sellaisenaan höystettynä erilaisilla makkaroilla). Vieraille aina lihaa, lihaa, lihaa... Kylässä aina lihaa, lihaa, lihaa...eikä mitään eroa oli isäntäväen etninen tausta mikä tahansa. Meillä partneri "nyrpisteli" ja "kakoi" aluksi, kun toin kalat + muut merenelävät, kanan, kengurun etc enemmistönä ruokapöytään, mutta on nykyisin enenmmän kuin tyytyväinen. Puhun vain omasta kokemuksesta, mutta suht suurena lihan kuluttajana Suomessa oli vain pakko polkaista jarrua täällä. Paikallinen liha(lammas, sika, nauta) on niin rasvaista, että suomalaisena alkoi suoraan sanottuna yököttää. Suomessa lähes minkä tahansa marketin lihatiskiltä saa esim. lähes rasvattomia kyljyksiä; sisäfilettä(sikaa, nautaa) on tarjolla joka paikassa, NZ:n lammas (karitsa) ei ollut läheskään sellaisen rasvavuoren peitossa kuin täällä jne. Ja vaikka kuinka grillaisit, se rasva maistuu....<br />Käyn kolmella suht isolla marketilla ja butcherilla täällä, mutta kenelläkään ei ole esim. sisäfilettä tarjolla??? Se täytyy hakea central marketista keskustasta samoin kuin kenguru ja aito merilohi. Suomen marketeissa on parempi valikoima kaloja ja rasvattomampaa lihaa.<br />Hedelmät, vihannekset ja juurekset sen sijaan saavat täällä suuni messingille; valikoima on niin uskomaton. Tuoretta joka päivä ja hamuankin yleensä kassit täyteen. Ten points to OZ. Suomesta kaipaan vain uusia perunoita ja muutamia maukkaampia marjoja, muuten olen iki-ihastunut paikalliseen tarjontaan.<br />Tuoteselosteet eivät täällä monesti päätä huimaa; itse yritän olla kohtuullisen tarkka lisäaineiden määrästä/laadusta ja se on johtanut siihen, että valmistamme käytännössä 95% syömistämme ruuista itse alusta loppuun. Nuo aasialaiset ja intialaiset kasvispohjaiset take away- sekä ravintolasapuskat kuuluvat suosikkeihimme, mutta ei niiden soossien lisäainesisällöstä kyllä tiedä tuon taivaallista. Eineksiä emme osta koskaan juuri noiden vajavaisten tuoteselosteiden vuoksi. <br />Olenkin usein nauranut itselleni, sillä suomalaisesta lihansyöjäpedosta on täällä kypsynyt varsinainen kasvisruokien kokkaajanero :D. <br />Toisaalta "surettaa" marketin kassajonossa katsella aussien ostokäyttäytymistä...kärryt täynnä valkoista pullamössöleipää, eineksiä, säilykkeitä jne, vaikka täällä on vain käytännössä vain taivas rajana terveelliselle ja lähes lisäaineettomalle kokkaamiselle.Marianne2008https://www.blogger.com/profile/15898959137172424878noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3006950768021319696.post-66370672906648081572012-02-29T13:52:04.187+08:002012-02-29T13:52:04.187+08:00Tämä menee nyt melko off-topic sanaväännöksi, mutt...Tämä menee nyt melko off-topic sanaväännöksi, mutta tartuinkin lähinnä tuohon "armoton" sanaan.. UK:ssa syödään muuten myös hitusen Suomea enemmän lihaa (yht 80kg/asukas).Samihttps://www.blogger.com/profile/06035530222378610371noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3006950768021319696.post-50600472811333890142012-02-29T04:38:12.002+08:002012-02-29T04:38:12.002+08:00En verrannut Suomeen, sinnehan ei kannata verrata,...En verrannut Suomeen, sinnehan ei kannata verrata, ovat ainakin mieheni biologian oppien mukaan sydantautien karjessa koko maailmassa. Mietin vain Lontoossa asuessamme, miten liha oli hirvittavan kallista ja soimme sita huomattavasti vahemman....Mutta jopa Suomeen verrattuna 30% on kylla minun mielestani huomattava ero.Mclehtohttps://www.blogger.com/profile/16439935164269593062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3006950768021319696.post-76252814275132637162012-02-29T00:40:44.296+08:002012-02-29T00:40:44.296+08:00Hienoa, että meidän elo siellä ei tule olemaan kov...Hienoa, että meidän elo siellä ei tule olemaan kovin vaikeaa. Tärkeintä olisi riittävä ja monipuolinen proteiinin saanti.Virvehttps://www.blogger.com/profile/03999788640440643690noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3006950768021319696.post-83602603648133799382012-02-28T20:33:05.787+08:002012-02-28T20:33:05.787+08:00En sanoisi että lihan syönti nyt mitenkään "a...En sanoisi että lihan syönti nyt mitenkään "armotonta" on, ero Suomeen on nimittäin kenties yllättävänkin pieni - koostumus tosin eroaa: <br /><br />Suomessa syödään vuodessa keskimäärin 35 kiloa porsasta, 19kg naudanlihaa ja 18kg broilerin- ja kalkkunanlihaa ja lammasta vajaa kilo. Yhteensä n. 77kg siis. <br /><br />Australiassa lihankulutus jakautuu niin että naudanlihaa kuluu 33kg, lammasta 11kg, kanaa/kalkkunaa 38kg ja porsasta 22kg - yhteensä siis reilu 100kg, joka on toki paljon mutta "vain" reilu 30% enemmän kuin Suomessa.Samihttps://www.blogger.com/profile/06035530222378610371noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3006950768021319696.post-38362287971916511372012-02-28T18:12:30.374+08:002012-02-28T18:12:30.374+08:00Ihan tuosta loppu kommentista miten olette laihtun...Ihan tuosta loppu kommentista miten olette laihtuneet... kuumuuden takia on laihtunut kaikki tuntemani Perthiin muuttaneet, ainakin aluksi :) Kerta kaikkiaan ruoka vaan ei maistu samalla tavalla ja hikoilee niin kovasti etta siina viimeistaan putoaa ylimaaraiset. Taalla idassa on kylla kovasti vege ruoka-aineita saatavilla ja muutama huippu kasvisravintolakin on loytynyt.<br />Kylla on armotonta lihan syonti taalla Ausseissa, vaikka itse en vege olekaan, mutta en myoskaan kova lihan syoja!Mclehtohttps://www.blogger.com/profile/16439935164269593062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3006950768021319696.post-58157800465845854462012-02-27T20:15:40.831+08:002012-02-27T20:15:40.831+08:00Tuo asiantuntijakultti on kyllä ihmeellinen juttu ...Tuo asiantuntijakultti on kyllä ihmeellinen juttu Suomessa, ihan samaa olen hämmästellyt. Mitään "asiantuntijoiden" kommentteja tai asiantuntijan valintaa ei kyseenalaisteta vaikka aihetta olisi paljonkin.<br /><br />Lisäaineita täällä käytetään tosiaan MuTu-tuntumalla vähemmän; tämän huomaa etenkin hedelmistä jotka pilaantuvat nopeasti mutta ovat herkullisia. Onhan se ymmärrettävää että jos hedelmiä halutaan rahdata Suomeen tai muualle toiselta puolen maapalloa, on säilöntäaineita käytettävä.. Toisaalta tuoteselosteet ovat täällä huonommalla tolalla eikä kaikkia aineita merkitä lainkaan.<br /><br />Samaa mieltä erikoisruokavalioiden vähyydestä. Virve, kasvissyöjänä oleminen olisi varmasti ihan helppoa, karppaajilla voisi ainakin Melbournen kahviloissa olla vaikeampaa..Samihttps://www.blogger.com/profile/06035530222378610371noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3006950768021319696.post-52171092726501276592012-02-27T17:02:33.896+08:002012-02-27T17:02:33.896+08:00Löytyiskö soijarouhetta jostain etnisemmästä kaupa...Löytyiskö soijarouhetta jostain etnisemmästä kaupasta? Me käytetään sitä silloin tällöin, mut enemmän tofua ja linssejä. Vai ei ole Maozia löytynyt. Googletin ja ilmeisesti se on lopettanut :(Virvehttps://www.blogger.com/profile/03999788640440643690noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3006950768021319696.post-371389566583205092012-02-27T11:09:57.880+08:002012-02-27T11:09:57.880+08:00Tilanne itarannikolla on luullakseni parempi, mutt...Tilanne itarannikolla on luullakseni parempi, mutta kylla taalla Perthissakin pystyy kasvissyoja elamaan. Erilaisia papuja, linsseja ja tofuja saa kaupoista vaivatta kokkailua varten. Jos intialaisesta ruuasta tykkaa, se on aina helppo vaihtoehto, koska ravintola/takeaway-menusta loytyy paljon maukkaita kasvisvaihtoehtoja. Sita vinkkaamaasi kasvispitapaikkaa (vai oliko se sellainen?) en ole onnistunut loytamaan. <br /><br />Harmillisesti soijarouhetta jota siis paljon kayttaisimme, ei ole taalta helppo loytaa. Sita myytiin joissain Coleseissa ennen mutta on kai poistunut valikoimista, kun ei loydy enaa kirveellakaan.Anuhttps://www.blogger.com/profile/18257643164866686386noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3006950768021319696.post-82360706496782706542012-02-26T20:49:22.346+08:002012-02-26T20:49:22.346+08:00Täytyypä tarttua tuohon kasvissyöntiin. Itse olen ...Täytyypä tarttua tuohon kasvissyöntiin. Itse olen nyt ollut kasvissyöjä 1,5v ajan. Alkoi yksinkertaisesti tökkimään. Toinen erittäin painava syy on juurikin tuo eettinen puoli. En halua olla osana sitä bisnestä, mitä lihantuotanto on.<br /><br />Aussit ovat tunnetusti suuria lihankuluttajia ja on käynyt kyllä mielessä, kuinka helppoa/vaikeaa meidän ruokailu siellä olisi. Esim. meidän kokemus grillibileistä Ausseissa oli salaattia sekä lihaa, lihaa ja lihaa.Virvehttps://www.blogger.com/profile/03999788640440643690noreply@blogger.com