16.8.2011

Ruokaraportointia

Perthin ravintolatarjonta kuulemma on Australian muiden metropolien mittapuulla niukkaa, sekä maan yleiseen hintatasoon vertaillen hinnakasta. Keskikokoisten suomalaiskaupunkien vaihtoehtoihin ja hintoihin tottuneelle tarjonta on kuitenkin huikean monipuolista ja jos ei suorastaan edullista, ei Suomen tasoa kalliimpaakaan.

Kävimme viime viikolla suomalaistutun kanssa lounastamassa tunnelmallisessa Boucla-kahvilassa Subiacossa. Paikka on hieman syrjässä Subiacon keskustan kuhinasta, eikä se välttämättä löydy sattumalta. Kahvilan suosio on silti päivänselvää - saimme lounasaikaan puristautua väkisin sisätiloihin. Pieni, vain parinkymmenen neliön kokoinen tila on pakattu täyteen erikokoisia pöytiä ja eriparituoleja. Vaikka yleensä pidän rauhallisista ruokapaikoista, joissa on tilaa haarukoida tönimättä kanssasyöjiä kyynärpäillä, Bouclassa ahtaus ja melu eivät yllättäin haitanneet. Pöydät jaetaan mutkitta vieraiden kanssa, ja ahtaus on käännetty eduksi koristelemalla tilaa itämaistyylisillä esineillä, valokuvilla ja värikkäillä lyhdyillä.

Tilanpuute ja hälinä jäivät toisiksi, kun pääsimme maistelemaan ruokia. Vitriinistä löytyi vadillisia toinen toistaan houkuttelevampia kotitekoisia suolaisia ja makeita leivonnaisia, salaatteja ja keittoja. Valitsimme konstailematonta, täyttävää kreikkalaista salaattia (kurkkua, tomaattia, fetaa, oliiviöljyä ja oliiveja), pinaattipiirakkaa, suomalaisen kahvikakun tyyppistä paakkelsia sekä parasta suklaakakkua ikinä! Suklaata - laadukasta ja tummaa - ei todellakaan ollut säästelty leipoessa. Lisäyllätyksenä takaovesta pölähti esiintymään autenttisesti puettu (eli ei juuri lainkaan puettu) napatanssija keskelle lounasseurueita, rekvisiittanaan huiveja, viuhkoja ja miekka. Onneksi ei sentään ollut miekannielijä, olisi suklaakakkukin unohtunut kauhussa lautaselle. Esityksen aikana kahvilan omistajamatroona kiersi tarjoilemassa pöytiin lokumia eli kukkaismakuisia, pähkinäisiä hyytelöpaloja tomusokerissa. Suomalaiselle melkeinpä suurin yllätys kaikessa oli, että esityksestä tai ylimääräisistä tarjoiluista ei pyydetty maksua, edes missään hattu kiertämään - keräysmuodossa.

Kun jälkikäteen luin Bouclasta netistä, tyrmistyksekseni löysin lähes pelkästään haukkuvia arvioita; palvelua ja tarjontaa pidettiin surkeana. Liekö taso kohentunut vastikään, vai onko kaikille kommentoineille sattunut huono tuuri, itse pidin paikkaa yhtenä parhaista täällä! Nettiarvioihin ei siis kannata sokeasti luottaa. Yksi kannatettava lähde Perthin ruokatarjonnan seulomiseen on Urbanspoon-sivusto, http://www.urbanspoon.com/c/338/Perth-restaurants.html , johon tosin itse vasta äskettäin törmäsin. Tähän saakka ravintolat on testattu kadulta sisään - menetelmällä, ja varsin onnistuneita löytöjä näinkin on tullut vastaan, kuten korealainen barbecue - ravintola Took Bae Kee sekä ikisuosikkimme pizzeria Oliver's.

*** kuva tähän suussasulavasta suklaakakusta - valitettavasti kakku oli syöty, ennen kuin kamera ehdittiin ottaa esille, toim. huom. ***

2 kommenttia:

  1. Perthissa tosiaan mielestani ravintola tarjonta oli ylikallista siihen verrattuna mita tarjottiin, mutta hey ;) Pari muuta hyvaa review sivustoa ovat www.yourrestaurants.com.au ja www.eatability.com.au
    Tumma suklaa kakku, heaven!!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkeistä McLehto! Odotan innolla, jahka on aikaa ja mahdollisuus päästä itärannikon kaupunkeihin. Ravintolat ja kahvilat siellä vain odottavat valloitustaan :9

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!