6.10.2017

Suomalaiseen makuun

Blogissani ei ole lainkaan mainoksia, koska haluan pitää tämän mukavana ajanviettopaikkana sen sijaan, että ruudulle lävähtää milloin mitäkin vilkkumaan ja tuputtamaan. Nyt kuitenkin sattui vastaan sen verran hyvää palvelua, että halusin nostaa aihetta esille ja hieman mainostaa muillekin ulkosuomalaisille arvatenkin tarpeellista ja tervetullutta firmaa: Taste of Finland.

Taste of Finland astuu kuvioihin silloin, kun olisi kiva saada Suomesta ruokatervehdys, mutta ei taas kehtaa pyytää äitiä lähettämään tai ei ole sellaista sukulaista tai kaveria, jolle pyyntöjä laittaa. TOF toimii sikäli eri tavalla kuin perinteinen nettikauppa, että nettisivulta ei valita tuotteita yksi kerrallaan, vaan tarjolla on kolme valmiiksi pakattua vaihtoehtoa erilaisin valikoimin: Rabbit, Jänis; Fox, Kettu; tai Bear, Karhu. Jänöjussi on paketeista pienin, vaikka on siihenkin saatu monta herkkua mahtumaan, ja Mesikämmen luonnollisesti suurin.

Järjestän parhaillaan Suomi-koulun edustajana Suomi100-juhlia Perthissä ja järjestelyjen olennainen osa on arpajaispalkintojen metsästys. Täältä Perthistä ei harmi kyllä ole löytynyt kovinkaan montaa yritystä, jotka olisivat innostuneet palkintoja lahjoittamaan, ja lahjoitukset ovat tähän mennessä tulleet yksityishenkilöiltä sekä parilta pienemmältä uudelta yritykseltä, siitä kiitokset heille. Sen sijaan Taste of Finland ottautui kiitettävisti mukaan ideaani lähettää arpajaisten pääpalkinnoksi tuotepaketti.

Kun otin heihin yhteyttä, firma ei edes toimittanut tuotteita Australiaan - vielä -, koska postikulut ja mahdolliset tulliongelmat mustikkajauheen ym. kanssa aiheuttivat epäilyksiä kannattavuudesta. Tästä TOF ei kuitenkaan lannistunut, vaan uskaltautui lähettämään testipaketin. Rabbit rohkeasti suden suuhun: tulee perille tai ei, pian nähdään. Ja perillehän se tuli 2 viikossa eli erittäin ripeästi planeetan toiselle puolen.

Lähetys saapui ehjänä eikä sitä oltu edes tullissa aukaistu; tehdaspakatut ruokatarpeet mustikkajauhetta myöten pääsivät päämääräänsä ongelmitta. Domino-paketin kulma oli ottanut hieman osumaa jossain kohti rahtimatkaa, mutta muuten kaikki tuotteet olivat priimakunnossa. Sitä paitsi tänne saakka mitään tilaava tai vastaanottava kyllä osaa varautua siihen, että kuljetus jättää jälkiään.

Rabbit-paketissa on yhdeksän tuotetta ja sisältö on mielestäni kiva valikoima aina ajankohtaisia klassikkotuotteita. Pakettia kuvataankin sanoin:

Se on ensiapu pahimpaan koti-ikävään ja esittely parhaista suomalaisista herkuista. Rabbitin sisällössä painottuvat tunnetuimmat suomalaiset makeiset, kuten suklaa, salmiakki ja laku. 
Rabbit-paketin sisältö.
Hinta on 25€ + postikulut, eli etenkin Eurooppaan tilattuna hyvä diili. Hintaa yksittäiselle tuotteelle tulee 2,78€, mikä ei ole lainkaan paha, kun vertaa mitä Perthissä joutuu maksamaan esim. salmiakista. Kuvassa alla tämänpäiväinen hankintani, pari salmiakkipussia karkkikaupasta hintaan 6€/150g. Auts. Australiaan toimitus on vasta alkamassa, mutta sain viestin, että kuljetussopimus tänne saakka on tehtynä: nettimyynti Down Underinkin asukkaille avautunee pian ja postikulujen mainostetaan olevan kohtuulliset.

Hintaa pikkupussukalla vain 9 dollaria. 

Fox- ja Bear-paketeista ei ole vielä henkilökohtaista kokemusta, mutta niidenkin valikoima näyttää kuvien perusteella antoisalta. Bear-paketin sisältö houkuttelee itseäni enemmän kuin Fox, koska siinä tulee lempikarkkejani Turkinpippureita, joita Perthin Ikea ei enää myy. Samaten Vanhat Autot on aina osunut hyvin karkkimakuuni!

Bear-paketin sisältö.

Lisäplussaa yritys saa selkeistä nettisivuista, raikkaasta ilmeestä ja helposta nettikaupasta.


Tuotekehitysideana mainitsisin, että Vaasan hapankorppuja saa Australiassa mistä tahansa IGAsta (Alepaa vastaava lähikauppa), eli aussisuomalaiset saattaisivat intoutua enemmän vaikkapa ruissipseistä? Samaten henkkoht ostan paikallisia luomukaurahiutaleita, eli Beariin sisältyvää Elovenaa en välttämättä tarvitse. Arvelen kuitenkin, että pakettien kokoonpano elää suosion ja yleisön pyyntöjen mukaan. Taste of Finland on uusi yritys ja oman kokemukseni mukaan vuorovaikutteinen ja asiakkaan mielipiteistä kiinnostunut firma, jota on helppo lähestyä.

Nähtäväksi jää, toimiiko TOFin konsepti eli valmiiksi valittu tuotepaketti, kun ruotsalaiset kilpailijat tarjoavat itse valittavilla (ruotsalaisilla) tuotteilla täytettyä pakettia. Jos kuitenkin klassiset suomalaiset tuotteet kiinnostavat ja tykkäät saada "yllätysmäisiä" paketteja kuin perheenjäseneltä ikään, Taste of Finland on sinun kauppasi.
Suomi100-juhlien arpaonnekas tulee voittamaan Rabbit-paketin Finlaysonin kassissa. Kelpaisi itsellenikin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Julkaisen sen heti tarkistuksen jälkeen!