18.10.2017

Mihin näistä maista kuuluisit? Testaa!

Oletko eniten suomalainen, ranskalainen vai aussi? Nyt vain tässä blogissa ainutlaatuinen tilaisuus testata asia tieteellisen tarkasti yhden hengen empiirisen tutkimusryhmän kehittämällä kyselytutkimuksella. Testin valmistuksessa ei vahingoitettu ranskalaisia, ausseja eikä suomalaisia (ainakaan tahallisesti), mutta testi saattaa sisältää jäämiä stereotypioista.

1. Tulee syksy. Olet eniten innoissasi:
a) Metsässä on sieniä! Pensaissa on marjoja! Puissa on omenia! Joka luonnontuote pitää poimia ja eritoten tallentaa Facebookiin, Instagramiin ja Snapchatiin.
b) Satokausi on parhaimmillaan ja sitä juhlitaan erilaisin maistelumenuin, joka ruoka-annos ja -aine täydellisesti tasapainotettuna tarkkaan valitulla viinillä.
c) Yeah mate, syksyllä on mukavinta viettää pääsiäistä ja viedä lapset (tai oma itse) suklaamunajahtiin lähipuistoon.

2. Tulee talvi. Pääharrastuksesi on:
a) Jääkiekko ja hiihto tietenkin. Johan koulumatkatkin hiihdettiin ja luisteltiin ylämäkeen kumpaankin suuntaan.
b) Luistelu kaupungintalon eteen jäädytetyllä radalla. Juot kuumaa rommikaakaota ja nautiskelet romanttisista jouluvaloista.
c) Lämmittely avoimen uunin tai kiertoilmapumpun edessä UGGit jalassa toppatakki päällä.

3. Tulee kevät. Päällimmäinen ajatuksesi on:
a) Mikä on tuo taivaalla möllöttävä keltainen ilmiö? Entä onko tuo ruskea pläntti - - - sulaa maata?  Voiko olla? (ilonkyyneliä)
b) Pian pääsee maistelemaan kauden tuotteita, kuten tankoparsaa, tuoreita kevätvihanneksia, villisianpotkaa!
c) Kuinka kevätkukkien hehku tuo niin kauniisti mieleen joulun.

4. Tulee kesä. Tärkein tekemisesi on:
a) Rannalla tai puistossa uikkareissa makoilu, olipa asteita +24 tai +14
b) Eläväisellä terassilla chillailu ja nelituntiset lounaat viinilasillisten saattamina.
c) Ravustus, kalastus, telttailu, grillaus; koiran käyttäminen koirarannoilla ja itsesi käyttäminen surffirannoilla.

5. Illanvietossa:
a) Juot muutaman liikaa, laulat karaokessa Aikuinen Nainen Mä Oon ja ostat kotimatkalla makkaraperunat selviämisruuaksi.
b) Suunnittelet menun huolella ennakkoon ja alat ostaa tarpeita viikkoa ennen, pöytäsi kruunaa kilon kimpale brietä tai valkohomejuustoa.
c) Nakkaat katkaravut grilliin kolmelta, lapset uima-altaaseen neljältä, ja lapset ja vieraat pois uima-altaasta puoliltaöin.

6. Kun vietät koti-iltaa, katsot:
a) Salkkareita, uutisia tai jonkun kotimaisen elokuvan, yleensä antisankaritarinan.
b) Tupakansavuisia mustavalkoelokuvia 60-luvulta tai ranskaksi dubattuja uutuusleffoja.
c) Remonttikisaa, kokkauskisaa, kokit tekevät remonttia-kisaa ja remonttireiskat kokkaavat-kisaa.

7. Lomalle lähdet:
a) Espanjaan, Berliiniin, Thaimaahan tai Ruotsin-risteilylle.
b) Ranskan Polynesiaan, Ranskan Guyanaan, Ranskan Rivieralle tai Reunion-saarelle.
c) Balille, Vanuatulle, Kaakkois-Aasiaan tai läheiselle viiniseudulle.

8. Herkkupäivänä ostat:
a) Salmiakkia kilon irttaripussin, vähintään. Mitä väkevämpi maku, sen parempi.
b) Valikoiman juustoja: camembertia, roquefortia, brietä, sini- ja valkohometta, tuhkassa pyöriteltyä vuohenjuustoa...
c) Cadburyn suklaata, Timtameja ja jättipakkauksen lamingtoneja.

9. Joulun parasta antia on kun:
a) Saa jälleen kerran nautiskella kaikkia perinneherkkuja ja tuttuja makuja ja tuoksuja. Piparia, lanttulaatikkoa, puuroa, glögiä, Vihreitä Kuulia...
b) Aamiainen kestää kaksi tuntia, lounas neljä ja illallinen kuusi ja viiniä saa juoda ilman tunnontuskia niin paljon kuin sitä on muistanut ostaa.
c) Ruokailujen välissä pääsee pulahtamaan uimaan ja ilta on mukava viettää leppeässä säässä terassilla perheen ja/tai tusinan parhaan ystävän ympäröimänä.

Tulokset

Eniten A-vastauksia. Olet ehta suomalainen, onneksi olkoon! Sisu on toinen nimesi ja luistimet solahtivat jalkaasi ennenkuin opit kävelemään. Tiedät tusinan termiä lumelle ja osaat myös selittää, miten ne eroavat toisistaan. Toisinaan ikävöit aurinkoa, mutta olet salaa ylpeä barbaarisesta metsäläisestä luonnonläheisestä ”beyond the wall” identiteetistäsi, George R. R. Martinia lainatakseni.

Eniten B-vastauksia. Olet ehta ranskalainen, onneksi olkoon! Jääkaappisi ei ole koskaan tyhjä juustosta ja hallitset vähintään seuraavien alojen alkeet voidaksesi väitellä äänekkäästi keskustella päivällispöydässä tai cocktail-kutsuilla: kuvataide, klassinen musiikki, filosofia, biologia, maantiede, itse asiassa kaikki mahdolliset humanistiset, tekniset, luonnontieteelliset alat sekä kädentaidot.

Eniten C-vastauksia. Olet ehta aussi, onneksi olkoon! Rakastat aurinkoa, letkeyttä, rentoutta, meren aaltoja ja rantahiekkaa. Olet saanut muutaman kerran aivotärähdyksen surffilaudan heittäessä sinut pää edellä merenpohjaan, mutta se ei leppoisaa luonnettasi hetkauta. Vietät mieluummin aikaa chillaillen ja grillaillen kuin töissä ja siksipä oletkin aina myöhässä tai lähdet hyvissä ajoin, jos vain pomon silmä välttää. Ja välttäähän se, koska pomokin on grillaamassa.

Jos näet tämän näkymän ikkunastasi nyt, olet todennäköisimmin suomalainen tai ainakin saat suomalaisuus-bonuspisteen. Kuva (c) Juan Carlos Muñoz/age fotostock

4 kommenttia:

 1. Tämä oli todella hauska postaus! Kiitos :D Tuo "c) Kuinka kevätkukkien hehku tuo niin kauniisti mieleen joulun." hihitytti.

  Bisous Lilli

  VastaaPoista
 2. Hihii, tää oli kiva. Jep, T:umpisuomalainen

  VastaaPoista
 3. Olipa letkeää luettavaa. Hymyssä suin alkulauseesta loppupisteeseen ja mikä hauskinta,sain kuin sainkin diagnoosin olotilalleni. 😉

  VastaaPoista
 4. Mukavaa etta oli hauskaa luettavaa! Kiitos kaikille kommenteista ja kiva etta pystyin myos auttamaan diagnosoinnissa :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Julkaisen sen heti tarkistuksen jälkeen!