18.1.2015

Perjantai Perthissä

Tänään tekisi mieli blogata, muttei ole mitään erityisempää asiaa. Siispä kuvakavalkadi kännykästä estradille, hop. Tältä näyttää yksi perjantai muiden joukossa Perthissä:


 Perthissä on nyt pari vuotta ollut käynnissä tällainen keskustan elävöittämisidea, eli perjantain iltatori. Torilla myydään pelkästään ruokaa teemalla "makuja maailmalta", eli jokainen koju tuo jotain uutta ja erilaista kokonaisuuteen.

On espanjalaista paellaa, japanilaista suolaista pannaria, korealaista bibimbap'ia (riisiä, naudanlihaa, vihanneksia ja puolikypsä muna), argentiinalaista grillikylkeä, marokkolaista tagine'a (kuskusta tomaatti-kikherne-kastikkeen kanssa) ja mitä kaikkea. Ainoa haittapuoli on, että hinnat ovat pihille meikäläiselle liikaa.

Take away - annos mitä tahansa maksaa $12-15 eli 8-11 euroa mikä ei sinällään ole paljon, mutta annoskoot ovat tässä se ratkaiseva pihiyden aiheuttaja. Yleensä rahalla saa suupalan, max. kaksi.

Tarkoituksena torilla lie on, että ihmiset ostaisivat eri makuja eri kojuilta ja näin rakentaisivat itselleen maailmankansalaisen makulautasen. Itse ostan mieluiten riittävän ison annoksen yhtä asiaa ja saan mahan täyteen. Mutta torilla on kiva työpäivän jälkeen palloilla muuten vaan tuoksuja ja näkymiä kokemassa. Jos oikein törsäämään heittäytyy, voi ostaa vastaleivottuja donitseja tai kotitekoista tuorejäätelöä peränurkan jälkkärikojuista, nam.

Iltatori alkaa viideltä - tosin monet kojut saavat ruuan valmiiksi vasta kuudeksi -, ja jatkuu illan hämärtymiseen saakka.


Iltatorilta suuntasimme E:n kanssa sundowner'eille eli työnjälkeisdrinksuille. Tällä kertaa matka pysähtyi the Bird-baariin Northbridgessä, koska heillä on kiva pieni ulkoterassi. Terassista puolet oli jonkin lisenssikahnauksen takia suljettuna (tiloilla on anniskelulupa vain tietylle henkilömäärälle), joten päädyimme kököttämään makeshift-(tekele)penkille eli kukkapenkin kivireunalle terassin peränurkkaan. Kun ahteria alkoi puuduttaa, jatkoimme matkaa William Street'iä pohjoiseen.
 Yllä suljettu terassinpuolikas, alla täyteenahdettu terassinpuolikas.

Seuraava stoppi oli pieni iltapala U&I Café'n terassilla. Perthissä pidän erityisesti kahviloiden, ravintoloiden ja baarien ulkoterasseista, sillä suomalais-pakkasmaahiselle ei eksoottisempaa asiaa olekaan kuin lämpimät, pimeät illat, joissa ei tarvita takkia. U&I tarjoilee vietnamilaista ruokaa, joten tilasimme jaettavaksi kahdenlaisia kevätkääryleitä: riisipaperiin käärittyjä sekä uppopaistettuja yhteishintaan $13, ~ 8.50 euroa. Ei mikään iso satsi, mutta riittävä kahdelle iltapalaksi.
Sitten kiltisti kotiin nukkumaan. Kotona odotti pizza, koska anoppi oli huolissaan, että olemme nälissämme. Pizzasta tuli hyvä lounas seuraavana päivänä.

2 kommenttia:

  1. Kivan kuuloinen ja näköinen perjantai-ilta, mutta aika hurjat hinnat! Me täällä Osakassa syömme koko perhe kunnon annokset yhteensä 8 eurolla :)

    VastaaPoista
  2. Juu, hintataso on taalla Suomen luokkaa, ellei korkeampi. Syominen ei ole halpaa lystia :( Onnekkaita te osakalaiset!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Julkaisen sen heti tarkistuksen jälkeen!