2.7.2014

Hyvien uutisten päivä

Tänään tulvi joka tuutista pelkkiä hyviä uutisia ja onnenkantamoisia.

Ensin kuulin, että sain hakemani kuukauden sijaisuuden toisesta tiimistä. En siis vaihda työpaikkaa, mutta kylläkin tehtäviä ensi viikosta lähtien. Jip! Parasta uudessa pestissä on, että se sisältää strategista suunnittelua (vaikkakin vain avustavassa asemassa), ja saan jättää lakipykäläpoliisin tehtäväni hetkeksi syrjään.

Toiseksi parasta on, että pääsen tekemään töitä erittäin kompaktissa kahden hengen joukkueessa, ja toinen henki ja uusi pomoni on yksi täkäläisistä parhaista ystävistäni. Tämähän natsasi just eikä melkein!

Seuraavaksi sain tiedon, että minut lähetetään tänä vuonna Sydneyyn konferenssiin. Tämä on ensimmäinen kerta, kun saan työn puolesta matkustaa, sillä meillä yleensä vain isot pomot huitelevat pitkin maata ja me muut käymme enintään kotikaupungin seminaareissa. Nähtävästi olen nyt riittävän kauan kiertänyt tahkoa, jotta riskienhallinta-ammattilaisten verkostoitumiskokouksesta katsotaan olevan minulle ja tiimilleni jotain hyötyä.

Tässä uutisessa puolestaan parasta on, että en ole vielä käynyt Sydneyssä. Pääsen turisteilemaan, mutta säästän matkarahat, jepujee! Reissu on tosin vielä toimiston kirstunvartijan hyväksyttävänä, eli pääsen matkaan lokakuussa, jos budjetissa riittää rahaa. Kuulemma pitäisi riittää.

Töihin liittyi vielä kolmaskin tiedonanto, jossa eteeni tulvi yhtäkkiä muitakin koulutuksia ja esimies-pätevyyskursseja, joita kuulemma pääsen suorittamaan tulevan vuoden mittaan. Täällä työelämässä kouluttaudutaan paljon enemmän kuin Suomessa.

Suomessa mielestäni odotetaan, että työntekijällä on omasta takaa (korkeakoulu)tutkinto ja sillä mennään. Aussit tai ainakin perthiläiset luottavat paljon enemmän työssäoppimiseen, elämän mittaiseen kouluttautumiseen ja lyhytkursseihin. Alkuperäinen tutkinto ei välttämättä ratkaise kaikkea tai paina eniten vaakakupissa, kun ura etenee.

Neljäntenä uutispommina kuulin, että koomikko Ricky Gervais ottautui promoamaan No WA Shark Cull - kampanjaa ja jakelee nyt meikäläisen piirustusta pitkin twitteriä ja facebookkia. Käyhän huviksesi tykkäämässä (voit perua tykkäämisen sittemmin) Ricky Gervaisin facebook-sivusta: sivua alaspäin rullaamalla löytyy aiemmin julkaisemani 28 reasons in 28 days - kampanjajuliste.

Kun äsken tsekkasin tilanteen, siitä oli tykätty vajaat 10 000 kertaa, eli kyseessä on taatusti laajimmalle levinnyt hengentuotteeni ikinä. Ja mahtavaa peeärrää kampanjallemme! Suomalaisetkin voivat äänensä antaa asian puolesta. Kampanjajulisteesta löytyy linkki, josta pääsee allekirjoittamaan vetoomuksen täkäläiselle ympäristövirastolle (EPA).

Sitten vielä sattui sellainen lykky, että aamulla töihinlähtiessä satoi kuin vesitornista kaatamalla. Tämä ei ollut se onnenaihe, vaan se, että sade taukosi kuin ihmeen kaupalla tunniksi lounasaikaan, kun pelasimme viikottaisen touch rugby-puulaakimatsimme. Työpaikkajoukkueemme pelaa taklausvapaata rugbyä keskiviikkoisin, ja kukapa muu siellä sekajoukkueen laiturina eli wing-paikalla painaa kuin minä. Sää oli mitä parhain ja ulkoilu on aina keskellä päivää, keskellä viikkoa paikallaan. Tekee tosi hyvää muuten jäykistyville toimistoapinan lihaksille.

Luulin kruunanneeni päivän löytämällä naurettavan halvat lennot Exmouthiin, WA:n omaa "Suurta Valliriuttaa" eli Ningaloo-riuttaa katsomaan. Meillä on kaveriporukalla tarkoitus hankkiutua Ningaloohon uudeksivuodeksi, jos nyt vielä majoitus löytyy. Paikka on WA:n suosituimpia turistikohteita ja luonnonnähtävyyksiä, ja majatalot kuulemma täyttyvät puoli vuotta ennakkoon.

Tämä viimeinen tuurinpamaus kuitenkin tussahti räkäpäänä olemattomiin, sillä Skyscanner-tarjouslentoseulan kautta löytynyt mahtitarjous olikin jonkin sortin skämmi, huijaus. Ensin mainostettiin isoon ääneen meno-paluulippuja hintaan $254, mutta klikkauksen jälkeen ilmaantui ensin pahoittelu "ei ole tarjolla enää", ja sen jälkeen hinta päivittyi $630:een. Joopa joo, tosi hyvä tarjous, kun normihinta on kaksisataa suuntaansa.

No, muuten meni niin hyvin, että tämä viimeinen olisikin jo antanut aihetta epäillä omaa hereilläoloaan. Kyllä taas kelpaa :)
Kuvat eivät liity tapaukseen muuten kuin sekalaisina ilonaiheina. Kesäkukkasista tulevat kaikki iloisiksi - jos eivät tule, pitäisi tulla. Kotilammen mustajoutsenparilla on poikue, onnellisina polskivat.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Julkaisen sen heti tarkistuksen jälkeen!