27.7.2014

Kummallista

Sunnuntain ratoksi lista kummallisista asioista. Ei tärkeys- eikä maakohtaisessa järjestyksessä.

1) Miksi rullaportaissa on aina - aina - yksi tyyppi, joka pojottaa oikeassa laidassa reitin tukkien, kun muut seisovat jonossa vasemmalla laidalla jättääkseen ohituskaistan oikealle (tai toisinpäin)?  Jos edessä seisoo 50 ihmistä, kaikki oikeaan laitaan puristuneina, miksi tälle yhdelle tyypille ei tule mieleen, että seisoisi siinä samassa rintamassa? Onko avoimelta laidalta paremmat näköalat? Parempi mahdollisuus singahtaa mihin suuntaan vain rullaportaiden päässä? Onko olo muuten vaan kapinallinen tai uniikki? "Vitsit, meikä ownaa tämän kaistan!"

2) Miksi hississä sanotaan kiitos (ainakin Australiassa silloin tällöin), kun se pysähtyy omaan kerrokseen, ovi avautuu, astut ulos, mutta hissiin vielä jää porukkaa? Ai niinkuin kiitos kyydistä? Sorry mate, mutta hissi ajoi ihan itsekseen sinun oman napinpainalluksesi aikaansaamana, minä en asiaan juurikaan vaikuttanut saati sitä edesauttanut. Mutta kiitos itsellesi matkaseurasta kerrosten yksi ja kaksi välillä!

3) Miksi tulee aina vastattua automaattinen "you too" kaikkeen, mitä asiakaspalvelija viimeiseksi sanoo? Enjoy your lunch! You too! eikun.

4) Miksi hyvät ja kiinnostavat bloggarit lopettavat mitään sanomatta vuoden-parin bloggausuran jälkeen? Harva asia harmittaa nettiselailussa enemmän kuin se, että löydät uuden kiinnostavan blogin ja tajuat vasta myöhemmin, että sitä ei ole päivitetty sitten kesäkuun 2012. Viimeinen postaus vielä päättyy sanoihin: "ensi kerralla kerron, miten kävi." Ei tällaisia cliffhangereita! Heti ruotuun kertomaan, miten kävi heinäkuussa 2012!

5) Miksi niin monilla on kummallinen tarve edellyttää, olettaa ja painostaa, että kaikki muut tekevät kaiken tismalleen samalla tavalla kuin minä itse? Mainostajat nyt vielä menevät ilmiselvän oma lehmä ojassa-tilanteen takia: "nämä värit tarvitset vaatekaappiin tänä sesonkina!". Mutta että "et tiedä mitä todellinen onni ja elämä on ennen kuin sinulla on lapsia." Tai "mikset sinä itsekäs homo voi valita heteroutta elämäntavaksesi?" tai "olet nyt maassa x joten ala elää maan tavalla". No, laki ja järjestys ovat asia erikseen ja niitä on noudatettava yhteiskuntarauhan ja kaikkien viihtyvyyden takia. Mutta että henkinen pakko osallistua footy tippingiin (aussijalkapallon vedonlyöntiin)?

6) Miksi huumori on niin vaikeaa? Kun kirjoittaa yhtään mistään vaikeasta asiasta, yhtään kieli poskessa, jostain pompahtaa kommentoija: "jutussasi on virhe/sinä et tiedä mistään mitään". Miksi emoticoneja eli erilaisia hymiöitä ei ole vielä säädetty pakollisiksi korvaamaan kaikki muut välimerkit osoittamaan, mitä tunnetta kirjoittaja yrittää välittää tekstissä?

7) Miksi maailmassa ei vielä ole lakia, jonka mukaan kaikkien on pakko asua vieraassa maassa vähintään yksi vuosi elämästään? Miksi kansainvälinen yhteisö ei välittömästi toimi ja ymmärrä, että tämä vaihtovuosi toisessa kulttuurissa, kaukana omista tutuista poteroista ja rutiineista, avaisi silmiä ja mieltä ymmärtämään niitä seitsemää miljardia muuta ihmistä, jotka tätä palloa yhtä aikaa asuttavat? Mitä tekee YK? Eikö kukaan ajattele lapsia?

8) Miksi oliiveissa on kiviä? Eikö oliivi ymmärrä, että se voisi olla kuin mansikka ja pitää kaikki siemenensä pehmeinä pinnalla? Olisi kaikille helpompaa.

9) Miksi suomalaiset juovat niin kitkerää kahvia? Johtuuko tämä pula-ajan voikukkajuurikahvista ja korviketotuttautumisesta, joka on jollain metafyysisellä tavalla imeytynyt kaikkien nykyään elävien suomalaisten solumuistiin?

10) Miten on mahdollista, että kasa ainetta liikkuu hallitusti sinne tänne elektronisten signaalien mukaan silloin kun minä haluan? Eli siis minä itse?

11) Miksi kaikki ihmiset eivät ole eläinystäviä? Toiseen lajiin kuuluva olento - koira, kissa, orava, marsu, hevonen, tiikeri, delfiini - haluaa ja osaa kommunikoida kanssasi omalla tavallaan, miksi tällaista alien-kohtaamista ei osata riittävästi arvostaa? Miten saamme koskaan yhteyden niihin toisen planeetan alieneihin, jos emme ymmärrä ja arvosta oman pallomme ei-lajikumppaneita?

12) Kaikki muut ihmeelliset asiat maailmassa.

"Ihminen rakastaa ihmetellä, se on tieteen alkujyvä". Vanhanaikainen Men nykyaikaistettu sanalla People.

6 kommenttia:

  1. Oot ehdottomasti mun lempibloggaaja. Sun postaukset on jotenkin positiivisesti erottuvia, vaikka aiheet ovat hyvin arkipäiväisiä:) Toivoisin postausta sun vaihtovuodesta Kanadassa, mitä opit ja koitko siellä ns. valaistumisen (:D), että Suomi ei ehkä olekaan sun koti loppuelämäksi. t. kuopus-lukija Suomen helteestä

    VastaaPoista
  2. Kiitos anonyymi, kommenttisi tuli todelliseen tarpeeseen :) Oon tassa pari paivaa pohtinut aavistuksen mieli matalalla etta mahtaako naita polinoita kukaan lukea, kun niita harvoin kommentoidaan. Talla tsemppauksella jaksaa taas selostaa arkipaivasta ;D

    Joo Kanadastahan voiskin kirjoittaa, hyva idea!

    VastaaPoista
  3. Tuli tuosta kuvasta mieleen mielestäni toinen osuva sanonta; "The need for mystery is greater than the need for an answer."

    Ja mitä tulee #6:seen, olen huomannut että näit negatiivisen kommentoinnin harrastajia nyt vaan sattuu riittämään vähän joka väliin (online ja offline) ainakin yksi kappale joka tilanteeseen. Tosin en ole minäkään sillä saralla viaton ja älähdän kyllä jos joku vaikka meinaa tehdä päätöksiä täysin keksityn datan perusteella tjsp.

    100% samaa mieltä #5:sta myös. Ärsyttää suunnattomasti artikkelit ja mielipiteet jotka esitetään tyylillä "Et ole elänyt ennen kuin X" tai "Et ole kokenut paikkaa Y ennen kuin käyt paikassa Z siellä" ja muuta täysin naurettavaa. On kumma että tasapäistämisen pitää ulottua kokemuksiinkin asti.

    VastaaPoista
  4. Hahaha hyvin sanottu ^, "tasapäistetään kokemuksetkin"! No niinpä... on se nyt kumma, että oman pään sisällä ei saa elää kuten tahtoo ja kokea sellaisia tunteita ja ajatuksia kuin sattuu tulemaan.

    #6:seen lisäyksenä, että ymmärrän kaikki väärän datan aiheuttamat älähdykset, koska jos jutussa on oikeasti virhe, on ihan asiaankuuluvaa antaa palautetta. Mutta esim. tämä blogi http://sininenzeppeliini.blogspot.com.au/ on oikea paraatiesimerkki siitä, miten jotkut ottavat todesta ILMISELVÄÄ sarkasmia ja kieliposkessa heitettyjä äärimielipiteitä. Sen sijaan, että niille naurettaisiin maassa kieriskellen, ladataan täyslaidallinen kritiikkiä kommenttiboksiin. No, interaktiivistahan tämä bloggaus parhaimmillaan on joten ei kai siinä mitään :)

    ps. allekirjoitan täysin tuon eka lainauksen, "the need for mystery...". Näin.

    VastaaPoista
  5. Muakin on ihmetyttänyt etenkin kohdat 5-7... Tosin 7:sta oon miettinyt, että ehkä tähän vastaus on kohta 5. Että vaikka itse sen on kokenut tärkeäksi, niin ehkä se ei sitä kaikilla ole. Muistan, kun olin taannoin vaihdossa, niin pari kaveria kommentoi mun vaihtoblogista, että se oli kytkenyt heillä viimeisetkin halut muuttaa ulkomaille, kun vaikutti niin vaikelta. :D

    VastaaPoista
  6. Kiitos kommentista Jenni, ja hyvä huomio, että vitonen kumoaa seiskan... mutta, mielestäni juuri siksi tuo vuosi ulkomailla kaikille olisi hyvä, koska siinä oppii, millaisia vastuksia joutuu käymään läpi jos joutuu muuttamaan maata (helpompi nähdä myös pakolaiset ja muut siirtolaiset ihmisinä...) :)

    Hyvä juttu että kaverisi saivat jo sun kautta tiedon, että ei kannata, ei mennyt heiltä vuotta hukkaan vaihdossa tapellessa! :D Hyvä että on meitä pioneereja, jotka sitten tiedottaa muille, millaista painiskelua ja kulttuurishokkia maanmuutto voi pahimmillaan olla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!