4.8.2013

Xmas in July in August - Kesäjoulu 2013

Eilen juhlittiin Perthinsuomalaisten voimin Xmas in July'a eli kesäjoulua. Paikalle Bayswaterin joenrantapuistoon kokoontui reilun neljänkymmenen hengen poppoo, joista suomalaisia noin kaksi kolmasosaa ja loput sitten muunmaalaisia partnereita. Sää oli mitä parhain, +23 ja aurinkoista. Tällä kertaa juhlakatosta tarvittiin siis aurinkovarjoksi enemmän kuin sateensuojaksi. Hyvä niin! Alla parit tunnelmapalat, osallistujien kameroista napsittuja.

Suomalaisteemalla koristeltu juhlakatos joenrantapuistossa. Bayswaterin puisto oli hyvä löytö: siisti, tilaa riitti, katos oli helppo valloittaa kilpailun puutteessa ja maisemat olivat kauniit. Sääkin suosi! Allekirjoittanut keskellä värikkäissä sukkiksissa - Suomesta lähetetyt, täältä ei löydä.
Ohjelmassa oli syömistä, juomista, iloista rupattelua, kuulumistenvaihtoa vanhojen ja uusien tuttujen kesken, sekä Secret Santa eli joululahjojen jako paketin tuoneiden kesken. Ruokapuolella oli helppo huomata, mitä täällä asuva suomalainen kaipaa: karjalanpiirakat loppuivat ennätysajassa, samoin ruisleipäpalaset lohipäällysteellä. Porkkanalaatikko ja kinkku tekivät myös kauppansa. Fazerin suklaalevyistä onnistuin löytämään vain tyhjät kääreet jälkkäriä etsiessäni, kun taas täkäläistä suklaata lojui pöydällä vielä juhlien loppupuolella parin koskemattoman levyn verran. Pandan lakutkin hupenivat silmissä.

"Virallinen" juhlailu päättyi viiden maissa, kun kauempaa tulleiden piti lähteä ajamaan kotia kohti ja lapsiperheet puolestaan vetäytyivät iltapuuhiinsa. Meitä oli kymmenisen juhlijaa, joilla riitti intoa vielä jatkoillekin. Itse lähdin siinä vaiheessa kotiin, kun ensimmäinen rommipullo oli tuhottu. Kiitti, riitti, onnistuneet oli kekkerit ja mukava oli nähdä kaikkia vanhoja ja uusia finskejä!

Juhlakansa. Muutama ehti lähteä ennen kuvanottoa, eli kaikkiaan osallistujia oli reilusti yli 40. Upeaa.
Pari näytettä pöydänantimista. Karjalanpiirakoita, munavoita ja ruisleipäpalasia lohi-moussella. Kaikki oli mitä suussasulavinta. Kiitos kokeille!
Jatkot. Elokuun tunnelmallinen, lämmin ilta ja iloisia ihmisiä. Mikäs sen rattoisampaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Julkaisen sen heti tarkistuksen jälkeen!