23.6.2014

Juhannuskokko talvimarkkinoilla

Perthistä löytyi juhannusviikonlopun päätteeksi yllättäen juhannuskokko. Jos siis oikein käsitettä venyttää ja tyytyy mihin tahansa palavaan halkopinoon. Kuten luonnollisesti tein.

Kävimme eilen illalla St Georges-katedraalin ympärillä järjestetyillä talvimarkkinoilla, olihan kyseessä talvipäivänseisaus ja vuoden pisin yö. Tapahtuman teemana oli tuoda eurooppalaista talvitunnelmaa Perthiin. Eurooppa olikin toinen käsite, jota oli hivenen venytetty markkinoilla, sillä katedraalin ympärille pystytetyissä ruokakojuissa myytiin enimmäkseen marokkolaista ja intialaista ruokaa.

Toisaalta, Eurooppahan on jo Marco Polon ajoilta ollut melkoisen moniverinen maanosa ja vaikutteita on tuotu ja tullut joka kolkalta. Eniten huvitti saksalais-itävaltalais-sveitsiläistyylisiin tirolilaisasuihin pukeutunut orkesteri, jotka soittivat lennokkaita latinorytmejä mm. ranskalaisella harmonikalla. "Eurooppa" on kätevästi yhtä ja samaa kulttuuria näköjään, perthiläisille. Mutta hyvä oli tunnelma.

Illanhämärässä oli mukava kuljeskella hetki raikkaassa ulkoilmassa, katsella ihmisvilinää ja tulitaiteilijoiden esitystä. Turisteilimme myös itse katedraalissa, joka mahtipontisesta nimestään huolimatta on keskisuuren suomalaiskaupungin kirkon kokoinen. Perthissä on vain vähän vanhaa arkkitehtuuria, etenkään sellaista, jossa sisätilatkin olisivat säilyneet alkuperäisinä (-kaltaisina). Niinpä katedraalissa napsi mielellään "jouluisia" hämäränhyssykuvia.
St Georges-katedraalin talvimarkkinat.
Juhannuskokkomme katedraalin edustalla tänä vuonna. Huomaa tulitanssija taustalla. 
Perthin vanhimpia säilyneitä rakennuksia, 1800-luvun lopulta. Onnistuin nappaamaan kuvan juuri ennen kuin tila tulvi täyteen ihastelijoita.


Kaunis joulupalloidea.
Kirkonedustan saksalais-ranskalais-lattariorkesteri. Joista yhdessä muodostuu Eurooppa.
Tulitaiteilijoiden esitys veti väkeä.Tulitaiteilija työssään, eturivin pienet pipopäät ihmeissään. Saivat hyvän ohjeen: älä koskaan yritä tätä kotona. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Julkaisen sen heti tarkistuksen jälkeen!