22.6.2014

Juhannustunnelmia Perthin tapaan

Hyvää jussia kaikille! Täällä on mitä ilmeisimmin hyvin samanlainen juhannussää kuin Suomessa, lämpötilatkin mätsäävät. Tänään sentään nähtiin aurinkoakin pilkahdus, ensimmäistä kertaa viikkoon (hui hirveää, mikä pitkä auringoton pätkä).

Juhannuksen kunniaksi oli tänään tarkoitus käydä - missäpä muualla kuin midsommarfestin kotimaan lähettiläässä - Ikeassa. Meille tarvittaisiin parit pöytälamput sekä sekalaista sälää, mitä Ikeasta nyt aina mukaan tarttuu. Herkuttelin jo mielessäni salaisella paheellani eli Ikean lihapullilla... Mums- - Mu- - Muttamutta.

Pöytälamppuvaje oli tänään iskenyt jokaisen perthiläisten tajuntaan, sillä emme kertakaikkiaan mahtuneet parkkipaikalle pikku Yariksemme kanssa. Ikea-hallin ympärillä on taatusti tuhansia parkkiruutuja, joista yksikään ei ollut vapaana. Tienpientareetkin oli otettu hyötykäyttöön ja jokainen nurmipläntti toimi nyt hätäparkkitilana. Jösses.

Pari kertaa parkkialueen ympäri ajettuamme, tuloksetta, päätimme vaihtaa lennosta suunnitelmaan B eli suunnata kohti uimahallia, uimakamatkin kun oli autoon pakattu. Ja takaisin tien päälle aitoa juhannustunnelmaa kokemaan:
jumittamaan moottoritielle sakeaan hernerokkaruuhkaan.

En kertakaikkiaan tiedä, mihin kaikki olivat tänään menossa, mutta sinne ja takaisin piti joka tapauksessa jokaisen päästä yhtäaikaa.

Vihdoin uimahallikin löytyi, eri kuin viimeksi, mutta eipä juuri parempi. Ilmeisesti perthiläisiä ei sellainen asia kuin uimahallihygienia paljoa vaivaa, ja hiustupot lattiakaivoissa ja kurajäljet pukuhuoneen lattialla luovat mukavaa "samassa veneessä"-tunnelmaa. Bayswater Waves-uimahallin höyrysaunasta loppui höyry kesken kaiken, ja kuivasauna oli täälläkin kuiva kuin Sahara.

No, mitäs pienistä. Päästiin sentään saunaan ja uimaan aidon juhannusjuhlinnan tapaan. Ilman nuotiomakkaraa kylläkin, ja lämpimämpiin vesiin kuin suomalaiseen järveen. Kukaan ei myöskään pudonnut veneestä eikä kaatunut viinapäissään kokkoon. Hyvä.

Kuvakavalkadi alla ei ole tältä päivältä, mutta yleisesti ottaen lähiajoilta, eli keskitalven fiilistelyjä.
Kävin äskettäin kaason ominaisuudessa käsityömessuilla morsiamen kanssa. Täkäläisten suurin käsityöinnostus on tilkkutyöt. Ja hienoja tekevätkin. Yllä ja alla tilkkutyökisan voittajia. 
Yllä: Leikkipuistosta tulee löytyä surffilauta, miten muuten aussilapset oppivat maan tavoille? Alla: E näyttää mallia pienemmille. Mahtipaikka leikkipuistoille muuten, täkäläiset hiekkarannat.

Karvainen kaveri kukkapuskassa. Villikenguru välipalalla, E onnistui nappaamaan kuvan Kalbarrin luonnonpuistoreissulla. 
Samalta Kalbarrin-reissulta, villejä delfiinejä ranta-aallokossa leikkimässä. Parvi viihtyi rannassa temppuilemassa pitkään. 
Keskitalven aurinko eukalyptuslatvustossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Julkaisen sen heti tarkistuksen jälkeen!