25.11.2011

Myrkkyä matkaan

Lyhyt mutta tärkeä välimuistutus. Kun tulette tänne syystä tai toisesta, niin hankkikaa majapaikkaan ensi tilassa pullo Morteinia (sitä kyllä saattaa olla talon puolesta esimerkiksi motellihuoneissa odottamassa). Ötökkämyrkkyä, jota spreijataan suoraan inhaan möngeksijään tai lepattavaan inisijään.

Perthissä ON kiitettävä määrä hyönteisiä, jotka tunkevat sisälle. Harmittomasta, mutta ärsyttävästä päästä ovat kärpäset ja koiperhoset. Kärpäset työntyvät suoraan silmiin ja suuhun, ja mikäli silmiä peittävät silmälasit tai aurinkolasit, kärpäset kyllä osaavat livahtaa sankojen välistä linssin sisäpuolelle haikailemansa silmämunan tuntumaan. Koiperhoset eivät sinällään tee mitään, mutta vähemmästäkin säikähtää, kun pari tuumaa siipien kärkiväliä ja mustaa lehahdusta läpsähtää tukkaan.

Sen sijaan kaikki hämähäkit ja torakat kannattaa listiä sen siliän tien, koska a) se on ainoa tapa saada edes jonkinlainen mielenrauha asumuksessaan ja b) se vähentää niiden lisääntymistilaisuuksia jatkossa. Täällä mm. vuokra-asunnon "ylläpito-ohjevihkossa" painotetaan tuhanteen kertaan, että kaikki hämähäkinseitit sisältä ja ulkoa pitää pyyhkiä heti pois. Ei kannata turhaan antaa niille piiruakaan kahdeksanjalansijaa.

Itse kipaisin minuutti sitten valmiuspulloni alakerran 24/7-kioskista, koska näin vilauksen jotain litteää, pitkulaista ja ruskeaa jääkaapilla. Mitä todennäköisimmin tämänpäiväisestä banaanipussista tullut koppakuoriainen, mutta mitään torakkamahdollisuusriskejä en aio ottaa enää koskaan. Eli nyt on istuttava jääkaapin edessä vahdissa pullo kourassa ja led-valo toisessa kourassa vaikka läpi yön, kunnes se penteleen kitiiniällötys suvaitsee näyttäytyä.

Tuntemani aussit naureskelevat suomalaisten hyönteishysterialle, koska täällä nyt vain ei kaikista itikoista ja kirpuista eroon pääse, yrityksen määrästä huolimatta. Kuulemma kannattaa tottua asiaan ja yrittää olla välittämättä - tottakai sisältä sietää hävittää pahimmat riivaajat, mutta esimerkiksi ulkona on turha säikähtää isoakaan hämähäkkiä. Ne nyt vain ovat, sillä selvä. Hmm... pystyisinkin suhtautumaan samalla tyyneydellä.

Suomalaisena on selvästi tottunut liian helpolle ötökkärintamalla, kun hätistää saa enintään paarmoja ja mäkäräisiä, ja sisähyönteisistä suurimpia ärsyttäjiä ovat itikka yöllä makuuhuoneessa, lukki kesämökin huussin seinässä tai sokerimuurahaiset keittiön lattialistojen päällä. Niinpä niin, hyönteisasiat ovat asettuneet uuteen valoon täällä, kun postilaatikko pitää aina ennen käden työntämistä sinne skannata pariin otteeseen teräsmiehen katseella ja uudet parhaat ystävät ovat luuta, otsalamppu ja myrkkypullo.

[Ei kuvaa, koska kaikki ötökkäkuvat ovat liian inhottavia ja pilaavat blogini herkkää feng shuita]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Julkaisen sen heti tarkistuksen jälkeen!