14.7.2011

27. Tulkinnanvaraista

Huomisen aihe jo ennakkoon, koska olemme muuton takia nettipimennossa. Pitää hankkia oma nettimokkula tämän nykyisen vuokraan kuuluvan wifin tilalle - ainoa huono puoli muutossamme! Mutta asiaan.

Aiemmin mainitsin aussiaksentin sillointällöisestä käsittämättömyydestä, etenkin puhelimessa. Taannoin vuokratyöfirman agentin soittaessa sain selville ehkä puolet, mitä kiireinen bisnesnainen paapatti kiihkeällä tempolla. Pärjäsin silti lähes kiitettävästi, mutta vakava tenkkapoo tuli eteen, kun nainen tivasi minulta useaan otteeseen että "wokainno owlireit yuwydbi ekspektin". On siis ihan aussihenkilöstä kyse, ei intialaisesta tai vielä eksoottisemmasta :) Puhetapa vain aika hätäinen eli äänteitä ei turhaan lähdetä suulla muotoilemaan! Kolmen toiston, ja selventävän "you know, monnney" tokaisun jälkeen ymmärsin, että kysyi hourly ratea eli tuntipalkkaa. Millaista odotan saavani siis. Sanoin hädissäni vähän alakanttiin, mutta onneksi agentti avuliaasti itse korjasi summan muutamaa dollaria ylöspäin - liekö kuullut väärin, tai sitten piti pyyntöäni niin ala-arvoisena, ettei kehtaa asiakasyritykselle ilmoittaa niin pientä palkkaa.

Täällä työhaastattelukutsu esitetään niin rennosti, että sitä helposti erehtyy pitämään kutsuna työhön. Kun minulle soitetaan ja sanotaan, että "hei, mullapa on sulle töitä jos kiinnostaa, tule juttelemaan, mitä alat täällä tehdä", sen kääntää mielessään aika varmaksi saumaksi. Sitä ajattelee vain, että työ alkaa perehdytys/tutustumisjuttelulla, koska totta kai työnantaja haluaa ensin tavata kasvokkain, ennen kuin uskaltautuu palkkaamaan. Paikan päällä sitten selviääkin, että edessä on kuin onkin perinteinen haastattelu, johon olisi ollut syytä valmistautua kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Pahimmillaan vastassa on kolmen hengen raati, joka kuulustelee ja hiillostaa erehdytettyä työnhakija-kandidaattia. No, onneksi samaan lankaan ei mene toista kertaa ja kaikkien tulevien kutsupuheluiden jälkeen pänttään soittajasta kaiken mahdollisen.

Siellä sitä bisnestä tehdään. Keskustan St Georges Terrace-kadulle ei ole asiaa ilman liituraitaa. Mitä nyt turistina pyörimään ja niska kenossa ihmettelemään.

3 kommenttia:

 1. Onnea uuteen kotiin! Sain nyt vihdoin luettua alusta tähän asti blogisi ja kiva tätä on lukea. :)

  Vaikka en Perthin suuntaan olekaan syyskuussa tulossa niin mukava on lukea millaisessa ympäristössä alat kotia rakentaa. :)

  Kiitos mukavasta lukumatkasta.

  VastaaPoista
 2. Koko blogi kahlattu läpi yhdessä hujauksessa! Ja kuin myös kiittelen mukavasta blogista joka valottaa mukavasti mitä on odotettavissa kun Perthiin (tai yleensäkin Australiaan) pääsee.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kiitoksista! Uusi koti osoittautui joksikin ihan muuksi - no nyt on sitten sen uuden kodin jälkeinen uusi koti, onneksi :) Pysykää kanavalla!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Julkaisen sen heti tarkistuksen jälkeen!