15.2.2012

Tutustutaan minuun!

Risto on taas maastossa joten minulla on hyvin aikaa paneutua opiskeluun. Yöpöydällä on vino pino väikkärikirjoja, päällimmäisenä keikkuu tällä hetkellä kaupunkisuunnittelun historiaa ja teorioita sotienjälkeiseltä ajalta valottava opus. Aikaa on, kirjat on, läppäri on valmiina laulamaan, onhan tuotettavana parisataa sivua fiksua ja perusteltua akateemista argumentointia aiheestani englanniksi. Eikun vaan tietokoneelle ja suunta kohti... luonnehoroskooppisivustoja? 
Suhtaudun horoskooppeihin samoin kuin todennäköisesti 99% ihmisistä, eli en niihin menisi uskomaan, mutta kyllä niiden lueskelu suurta hupia tuottaa – erityisesti luonnekuvausten lukeminen. Koska minulla nyt on tätä (fanaattista sijaistekemis)aikaa, niin ehdin paneutua sellaiseenkin kummallisuuteen kuin kuumerkki. Vakio-zodiac-merkithän ovat kaikille tuttuja, mutta nyt opin, että syntymäajan perusteella määritetään vielä kuumerkkikin. Näin ollen allekirjoittanut tajusi olevansa oinas, kuu kaksosissa. Kestäkää hetki, tällä höpinällä on joku suunta (vai onko?). 

Valaistuin, että oinaana hyviä ominaisuuksiani ovat määrätietoisuus, ennakkoluulottomuus, optimismi, valmius ja kyky heittäytyä uuteen, vahva oikeudenmukaisuuden taju sekä erinomaiset johtamistaidot (kröhöm, joskus olen kuullut jotain jostain jyräävistä piirteistä). Miinuspuolia sen sijaan ovat äkkipikaisuus, impulsiivisuus, pitkäjänteisyyden puute, huono kritiikinsietokyky sekä itseriittoisuus/itsekeskeisyys. Ai. En minä vaan huomaa, kun tässä jaarittelen itsestäni ja kuvitelluista/todellisista luonteenpiirteistäni pitkät pätkät. Vastikään löytämäni kuu kaksosissa aiheuttaa lisäksi hyvinä ominaisuuksina loputonta tiedonjanoa - sehän selittääkin lukulistani aina kvanttifysiikasta kaunokirjallisuuteen ja luonnontieteiden historiasta sarjakuviin -, ja loputonta kommunikoinnin tarvetta sekä suullisesti että kirjallisesti (selittänee, miksi tämä blogi aika ajoin päivittyy jopa useita kertoja päivässä). Plussalistalta löytyvät myös hyvä huumorintaju ja analysointikyvyt. Kiitos, sattuipa hyvä kuu minulle. Huonoja puolia ovat äkkinäisesti syttyvä ja yhtä äkkinäisesti lopahtava kiinnostus milloin mihinkin, halu kertoa kaikki ongelmansa muille ja analysoida niitä yhdessä, sekä kyvyttömyys noudattaa (turhiksi katsomiani) ohjeita tai (turhiksi katsomiani) yhteiskunnan normeja ja perinteitä. Hmm. Nuo viimeiset jätän töissä kertomatta. 

Ominaisuuksistani vielä sen verran, että työkavereiden käsitysten mukaan olen iältäni mitä tahansa väliltä 23-32 ja selvästi älykkö, koska mm. en tunne täkäläisten juorulehtien top storyja. Yritin infota, että en vain ole ehtinyt vielä lukea niitä riittävästi tunnistaakseni kaikki ex-footballistit ja heilat. Ilmeisesti kaikki täkäläiset ovat syntyneet 11 muun kuukauden aikana kuin minä eikä yksikään ole oinas & kuu kaksosissa, sen verran usein olen jo urputtanut kommunikointikatkoksista ja harmistustani siihen, että on niin vaikeaa tutustua ihan syntyjä syviä myöten kehenkään eivätkä minun huoleni kiinnosta ketään. Tosin kun tämän kulttuurieroasian tiedostin ja ymmärsin, on alkanut sujua rattoisammin. Nyt osaan antaa arvoa täkäläismalliselle sosiaaliselle rupattelulle – onhan se nyt hauskempaa viettää lounastunti nauraen milloin millekin aiheelle tai älynväläykselle, kuin vatuloida pulmia. Sitäpaitsi voin tilittää ulkosuomalaisuuteen, kulttuurieroihin ja kaikkinaiseen byrokratiaan liittyviä ongelmiani tässä blogissa kuten tähänkin saakka, modernilla itsesuojeluvaistottomalla nettiajan ihmisen tavalla.Muuten vaan.

2 kommenttia:

  1. Siis miten ihmeessä olet onnistunut kirjoittamaan luonneanalyysin minusta!? Kiitos taas tästä aamun piristyksestä, pidän (yllättäen) erityisesti ironisesta ja monisanaisesta huumoristasi.
    (T. Oinas synt,pv. 9.4)

    VastaaPoista
  2. Hehhee, sattuipa sopivasti meidän merkit yksiin! Sehän selittää, miksi sinua kiinnostavat minun jutut ;D Kiitos kehuista muuten, kiva kuulla että teksti jaksaa kantaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!