10.12.2011

Jouluksi kotiin

Tasan puoli vuotta tänne tulon jälkeen lähden tänään Suomeen jouluksi, joten blogi vilkastuu taas kunhan ehdin koneen ääreen ja ihmettelemään Suomen ja Australian eroja Suomesta käsin. Uusivuosi rannalla Perthissä kuitenkin odottaa. Kuusen äärestä palmujen alle.

Täkäläiset ovat olleet lähes itseäni innostuneempia mahdollisuudestani päästä viettämään valkeaa joulua. Melkein jokainen, jolle olen lomasta maininnut, on aloittanut joko "kun minä olin Euroopassa '88 jouluna, valkea joulu oli niin ihanan taianomainen!" tai vaihtoehtoisesti "oi miten ihanaa, oikea joulu! Barbecue-joulu täällä ei ole oikeastaan oikea joulu.

Mutta toisaalta, kyllä siellä lumen keskellä on varmaan aika kylmä? Ehkä barbecue-joulu onkin hyvä asia". Paras kommentti oli minusta jotakuinkin tällainen: "Olisi niin ihanaa kerran elämässä kokea valkea joulu! Laittaisin kynttilöitä pöydälle ja kokkaisin maukasta kuumaa pataruokaa, ja istuisin sisällä syömässä sitä ja katselisin talvea ikkunasta". My point exactly. Ei siellä lumen keskellä kannata olla, jos ei ole sisällä lämpimässä tunnelmoimassa. Kuulumisiin!
Joulu Aussilassa jää tältä vuodelta kokematta - mutta aina on ensi joulu! Kuva (c) Rantapallo.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!