30.3.2014

Kihlajaisissa

Horoskoopissani luvattiin tälle viikonlopulle yllätyksiä ja saatiinhan niitä. Nimittäin hillittömän kaatosateen muodossa, kun piti eilen lähteä kohti ystävien kihlajaisjuhlia laittautuneena ja pikkukengissä.

Perthissä ei ole neljään kuukauteen satanut (normikesä siis), mitä nyt parin viime viikon mittaan on kerran-kaksi tihuttanut. Ja eikö se saavista kaatamalla-sade rysähdä juuri silloin päälle, kun on käveltävä muutama sata metriä bussipysäkille hienohelmana. Käytännön mies E kiskoi puvunhousujen ja kauluspaidan päälle Goretex-asun, joten ei hätäpäivää. Itse kikkailin bussipysäkille isoimman omistamani sateenvarjon kanssa - joka sekin osoittautui riittämättömäksi Perthin vaakasateessa.

Itse juhliin päästyämme sade, kastuneet jalat ja helmat sekä epämukavuus unohtuivat saman tien (kun ensin oli kammattu sateessa kähertynyt  ja liiskautunut tukka edes välttävään kuosiin). Kihlapari säteili onnellisina, tunnelma oli harmaasta päivästä huolimatta lämmin, tarjolla oli yllin kyllin cocktail-paloja ynnä cockaileja, sekä paljon iloista seuraa ja rupattelua.

Onneksi paikalla oli myös useita tehokkaita suominaisia pyörittämässä cocktail-palojen valmistelua, tarjottimien täyttämistä ja tarjoilua: kaason roolini tuppasi unohtumaan iloisen seurustelun lomassa ja rajoittuikin assisteeraamisen sijasta lähinnä tulevan morsiamen kampauksen kohenteluun. Pitääpä muistaa itse häissä aktivoitua - ja oletettavasti jo ennen niitä!

Kihlaparin koti on tilava ja etenkin katettu takapiha kuin tehty juhlia varten. Täällä asuntojen myynti-ilmoituksissa näkee usein ekstraominaisuuden nimeltään entertainment area - ei oikein suomeksi käänny, mutta tarkoittaa sitä, että talosta löytyy esimerkiksi laaja terassi tai ylimääräinen olohuone, jonne kehtaa kutsua vieraita ja tilaa riittää.

Tihkuksi laantunut sade ei tunnelmaa latistanut, kun katos piti tarjoiltavat ja vieraat kuivina, ja mukavan viileässä illassa jaksaa juhliakin paremmin kuin helteiden läkähdyttämänä. Alla näkymiä ennen vierasmassojen saapumista:
Yllä ja alla: valmisteluvaiheesta. Herkkupalat tuloillaan. Tietenkin suomalais-australialaisjuhlissa syödään myös karjalanpiirakoita.

Upea kakku ja kasa tuhteja muffineita jälkkäriksi (jos vielä mahtuu).
Juhlimiseen ja viihtymiseen tehty tropiikkihenkinen takapiha. 


Valmista on vieraita varten! (ja tulihan heitä, useampi kymmenen).
Tämä kuva ihan muuten vaan ja värikkyyden nimissä, meiltä kotoa. Täällä ei juurikaan näe tulppaaneja, mutta sitäkin kauniimpia liljoja myydään edullisesti joka ruokakaupassa. Viikonpiristyskimppu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!