9.3.2014

Tykypäivä vesipuistossa

Tästä kehkeytyi oikein helppo töihinpaluuviikko. Maanantai oli vapaa, kuten edellisessä postauksessa kerroin. Perjantaina juhlittiin työpaikan pyöreitä vuosia perustamisesta lukien. Juhlat vietettiin tyky-päivän merkeissä Adventure Worldissa, joka on Perthin Linnanmäki ja vesihuvipuisto.

Tyky-toiminta on ainakin omalla työpaikallani melko harvinaista, eli varsinaisia tyky-päiviä on ehkäpä kerran viidessä vuodessa. Sen sijaan työajalla urheilua tuetaan: viikossa saa käyttää tunnin palkallista työaikaa järjestettyyn urheiluun osallistumiseen (lentopallo, jalkapallo, squash tms.). Aiemmin työpaikka kustansi myös kuntosalijäsenyyden, mutta vain tietylle salille. Suosion puutteen takia tästä edusta on luovuttu.

Perjantain tyky-päivä vietettiin tiimihenkeä nostattavan aarteenmetsästyksen parissa Adventure Worldissa. Tehtävät olivat kiinnostavia ja hyvin ohjattuja ammattijärjestäjän toimesta, ja mielestäni päivä onnistui tavoitteessaan aidosti, sillä kukin tutustui sellaisiin työkavereihin paremmin, joiden kanssa ei muuten työskentele tai jutustele työpaikalla. Puoli päivää kestäneen tehtävänratkonnan jälkeen sai joko lähteä kotiin tai jäädä loppupäiväksi pyörimään huvipuiston laitteisiin ja vesiliukumäkiin.

Oletin ennakkoon, että enemmistö 50 hengestä katoaisi kotiin välittömästi kun pilli soi. Väärässä olin. Arviolta 85% väestä, minä mukaanlukien, jäi moneksi tunniksi vesialtaisiin ja liukumäkiin kikkailemaan: vesileikkijöiksi paljastui mm. liuta isokenkäisiä pomoportaasta sekä CEO eli toimitusjohtaja. On jotakin perin australialaista siinä, että pulikoidaan uikkareissa ja lasketaan kilpaa vesiliukumäkeä täysin luontevasti, vaikka tätä ennen on nähnyt pomot ja CEO:n vain puku päällä neukkarissa. Rantakulttuuri nimittäin.

Suomalaiset saunojat eivät hätkähdä alastomuutta ja aussien mielestä näköjään uimapuku on täysin riittävä asu työkavereiden seuraan. Kun itse ennen kyseistä tyky-päivää pohdiskelin, että missä asussa kehtaan mennä, naiskollega lohdutteli: "onko sulla vain bikineitä vai onko myös uimapuku?" - "on mulla uimapukukin" - "no laitat sen, ongelma ratkaistu!". Itsekseni ajattelin, että ei se uikkari nyt paljoa enempää peitä kuin bikinitkään, mutta mennään sitten sillä.

Paikan päällä uimassa näkikin sitten asua laidasta laitaan, eli häveliäämmät uivat t-paita päällä kun taas osa veteli menemään niissä bikineissä tai uimashortseissa. Yksi raja täällä näyttää olevan ylittämätön: mies, älä mene altaaseen/rannalle speedoissa eli pikku-uikkareissa, ellet oikeasti ole ammattiuimari. Shortsit ne olla pitää.

Täkäläisillä on polttavan auringon takia myös märkäpukumaisia uima-asuja, eli uikkarikankaasta tehtyjä pyöräilyshortseja ja t-paitoja. Pitkähihaisiakin uimapaitoja näkee uima-altaissa. Lapsille on olemassa myös uintihattuja, eli lierihattuja, joissa on takana erillinen pitkä niskaläppä niskaa suojaamaan. Tällaiset tamineet kannattaisi itsenikin hankkia UV-suojaksi ja tilanteisiin, joissa ei halua palloilla pelkissä biksuissa.

Pääsymaksu Adventure Worldiin on $50/pvä/aikuinen, eli melko hinnakasta. Jos kuitenkin haluaa kuumaa päivää pakoon jonnekin muualle kuin oman kodin ilmastointilaitteen alle tai toiseen täkäläisten suosimaan viilennettyyn tilaan, ostarille, on AW käymisen arvoinen vaihtoehto. Perhe- ja ryhmälippuja myydään myös. Itse kuvittelin viihtyväni enintään tunnin, puolitoista, mutta päivän päätteeksi tajusin laskeneeni liukumäkiä neljän tunnin ajan ilman taukoja. Koukuttavaa huvia!
Yllä: Adventure Worldista löytyy uima-altaiden ja vesiliukumäkien lisäksi myös normihuvipuistosetti laitteita, eli vuoristorata ja erilaisia kieputtimia, sekä carting-autorata. Vesi on tietenkin se suurin vetonaula kuumina päivinä. 
Yllä ja alla: tällaisia liukuja muunmuassa pääsee huvipuistossa testaamaan. Ylläolevaan putkeen mennään kahdenistuttavalla "kumiveneellä" tai tuplarenkaalla (näkyvät kuvan alalaidassa) ja allaolevaa kilparataa pitkin lasketaan jumppamaton näköisen liukurin päällä. Kummassakin saa hyvät vauhdit, naurut ja kirkaisut aikaan. Kaikki kuvat google-kuvahaulla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!