12.1.2018

Ei kiinnosta - vähiten luetut jutut

Toisen bloggarin, Lempipaikkojani-Jonnan inspiroimana tutkin minäkin, mitkä tekstit ovat olleet epäsuosituimpia blogissani viimeisen vuoden mittaan. Laajensin tarkastelujaksoa puoleentoista vuoteen, koska ilokseni ja yllätyksekseni (täysin hatusta vedetty) mittapuu 400 lukijaa per teksti olikin rikkoutunut vuoden mittaan niin usein, etten saanut kymmentä täyteen yhden vuoden teksteillä.

Epäsuositut jutut TOP 10

10 Feikkiuutiset bloggarin näkökulmasta

Hmm, olisikohan syynä rajattu aihealue, mutta feikkiuutisten ruotiminen ja päivittely ei näköjään ole herättänyt lukijoissa samoja intohimoja kuin allekirjoittaneessa. Juttu ei kerro vain feikkiuutisista, vaan pohtii myös rasismia, maailmankuvaa sekä mikä on eettistä ja epäeettistä toimintaa. Lähdinköhän liian syville vesille seilaamaan filosofoinnissa, vai eikö otsikko vain sattunut kohdilleen kiinnostavuudessaan?

9 Wannabe-kirjoittajan arki

Tämän jutun suhteellinen epäsuosio, n. 350 lukijaa, ei suunnattomasti yllätä: todennäköisesti se koskettaa vain sellaisia lukijoita, jotka itsekin elättelevät kirjailijahaaveita - tai ovat muuten vain paatuneen uteliaita! Kaiken huipuksi kyseinen teksti ei edes näytä kertovan paljoakaan kirjoittamisesta, vaan kahvinjuonnista, vatsavaivoista ja työpaikan HR:stä. Jaahas. Olisikohan pitänyt fokusoida otsikkoa hieman toisin.

8 Kääntöpuolia - maanmuuton opettavaisuuksia

Tämän bloggauksen saama suosion vähäisyys ihmetyttää, koska mielestäni teksti oli hyvä ja kiinnostava: sellainen, jonka itse haluaisin lukea (mihin tietysti pyrin kaikkien tekstien kanssa). Liekö kiinnostamattomuuden syynä se, että olen useinkin pohtinut samaa tematiikkaa, maanmuuton tuottamia elämän- ja persoonanmuutoksia? Ehkä lukijakunnassa on ylipäätään paljon maatamuuttaneita, eli löpisinköhän itsestäänselvyyksiä?

7 Ensikertalainen Thaimaassa

Tämä juttu on mahdollisesti ei-luettujen joukossa paljolti siksi, että julkaisin sen vasta tänään. Mutta tilasto on tilasto ja tähän kohtaan tämä nyt lossahtaa kävijämääränsä 259 klikkausta perusteella.

6 Lumisokeus, raivonaapuri, iltatee ja merimetsot

Liekö tämä teksti nimetty niin kryptisesti, että sen jättää klikkaamatta häkellyksen vallassa? Teksti onkin sekalainen sillisalaatti arjen sattumuksia, poliittista aktiivisuutta ja Perthin kuuman auringon valittelua salakähmäisesti lumisokeus-tittelin alla. Merimetsot ovat jonkinlainen bonus tai lisähämmennys.

5 Työhaastattelu ja työuran "helmiä"

Syväluotaava tarina työurani kartan mutkiin ei houkutellut lähellekään 300:aa lukijaa. Tiedä sitten onko tämä surun vai ilon aihe. Eipähän koko maailman nyt tiedä, että olen työskennellyt kolme kesää maatalouslomittajana. Ups, paitsi että se ammatti ei sattunut edes tuossa bloggauksessa olemaan mukana!

4 Pyöräpuolue, eläinoikeuspuolue vai ampujien puolue?

Katsaus Länsi-Australian osavaltiopolitiikan kiemuroihin ei vaikuta olevan se hittiaihe, jolla voitetaan Pulizer tai puhkotaan kävijäennätyksiä. Ihan viihdyttävä juttu kuitenkin, vaikka itse sanonkin. Ainakin yhdelle lukijalle eli itselleni...

3 Egypti 5+5+5

Viisi hyvää, pahaa ja kummaa Egyptin aavikoiden kuumuudesta ja pyramidien varjoista. Mystinen faaraoiden ja tutkimusmatkailijoiden Egypti ei siis kiinnosta E:n ja minun lisäksi kovinkaan montaa kanssakulkijaa! Latasinkohan yliannostuksen hieroglyfien kuvia vai missä mennään? Oi Egypti, fanisi eivät pyöri tällä sivulla.

2 Ensitunnelmat Egyptistä

Toinen Egypti-aiheinen tarina, joka rikkoi hädintuskin 200 lukijan rajan. Onneksi en asu Egyptissä, blogillani olisi tuskin lukijoita lainkaan. Vai, olisiko lukijoita juuri siinä tilanteessa pilvin pimein? Ehkä paikallisen tarinat kiinnostaisivat enemmän kuin perusturistin turinat.

1 Kairo ja Gizan pyramidit

Egyptin ystävät eivät selvästikään blogini lukijakuntaa kansoita, sillä tämä juttu kiinnosti vain 200 kertaa eli kaikkein vähiten n. puolentoista vuoden tarkastelujaksolla. Keskimäärin teksteilläni on lukijoita n. 2000 per postaus ja suosituimmat rikkovat viiden tonnin rajoja, jotkut hätyyttelevät jopa kymppitonnia.

Blogiani ei nähtävästi lueta matkapostausten vuoksi, sillä kaikki lomareissujen kuvaukset ja satunnaiset ulkomaiden ihmettelyt eivät kerää sanottavasti lukijoita. Tämä on pieni ylläri, koska miellän itse blogini myös matkablogiksi, vaikka se enimmäkseen keskittyykin ulkosuomalaisen arkeen ja satunnaisensäännölliseen self-help-muuta-elämäsi-sanomaan. Onkohan Egypti niin kulunut matkakohde, ettei siitä saa jännitystä irti, vai eikö setti vain sovi tämän blogin teemaan ja lukijakunnan pirtaan? Tiedä häntä!

Egyptin-lomalla! Kiviäkin kiinnostaa! Alla lisää Egyptiä.4 kommenttia:

 1. Kun jälkikasvuni on hiljattain palannut Perthistä Suomeen lähes kahdeksan Australiassa vietetyn vuoden jälkeen en ole enää kovin usein lukenut blogiasi. Nyt kuitenkin kurkkasin pitkästä aikaa nähdäkseni mitä sinne kuuluu. Tuli vähän ikävä! Toisaalta ihanaa, että ei enää tarvitse matkustaa maapallon toiselle puolelle lapsenlapsia tapaamaan! Hyvää jatkoa ja onnea ja menestystä toivottaen!

  VastaaPoista
 2. Kun jälkikasvuni muutti hiljattain Perthistä takaisin Suomeen lähes kahdeksan Australiassa vietetyn vuoden jälkeen en ole enää kovin usein lukenut blogiasi. Nyt kuitenkin kävin kurkkaamassa mitä sinne kuuluu. Vähän on ikävä! Toisaalta ei enää tarvitse matkustaa maapallon toiselle puolelle lapsenlapsia tapaamaan! Hyvää jatkoa ja onnea ja menestystä toivottaen!

  VastaaPoista
 3. Olen yrittänyt lähettää kommenttia. Onnistuukohan kolmas kerta. Kun jälkikasvuni palasi hiljattain Perthistä takaisin Suomeen lähes kahdeksan Australiassa vietetyn vuoden jälkeen en ole enää niin aktiivisesti seurannut blogiasi. Nyt kuitenkin ajattelin kurkata mitä sinne kuuluu. Tuli vähän ikävä! Toisaalta ihanaa kun ei enää tarvitse matkustaa maapallon toiselle puolelle lapsenlapsia tapaamaan. Hyvää jatkoa ja onnea ja menestystä toivottaen!

  VastaaPoista
 4. Hei Rasol, vika oli tassa paassa! Google automaattisesti lukitsi tilini, ml blogini, koska kaytin sita Suomen-lomalla Googlen tunnistamattomasta koneesta eli sukulaisen kotoa! Turvatouhu mennyt aarimmaisyyksiin...
  Onneksi nyt lomalta palattuani sain tilin toimimaan ja sinunkin kommenttisi eetteriin, kiitos sitkeydesta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!