27.6.2011

1. Uudella mantereella

Muutimme Australiaan, Perthiin 10.6.2011. Lähtöpäätös syntyi opiskelu- ja työmahdollisuuksien innostamana. Uuteen paikkaan asettuminen herättää aina huomaamaan uusia asioita sekä alkuperäisestä kotimaastaan että uudesta kotipaikastaan, ja siksipä tämä blogi on: arkea ja merkillisyyksiä Australiassa, sekä täältä kaukaa huomattuja outouksia Suomessa. Ehkä blogista on hyötyä muillekin, matkustus- tai peräti muuttopäätöstä pohdiskellessa. Tervetuloa, tänne kyllä mahtuu!

Kotikulmilta, iltahämärässä, sadepilven jahtaamana.

4 kommenttia:

 1. huh, huh, olipahan urakka. Nimittäin luin tämän sinun blogisi alusta loppuun vai sanoisiko lopusta alkuun, eli uusimmasta vanhimpaan. Harmittaa hieman kun ei tullut poimittua niitä tärkeimpiä pointteja matkan varrelta ja ihan heti en meinannut ottaa parin viikon urakkaa uudelleen lukemiseen ;) Olen iloinen, että löysin blogisi (armottoman google seulonnan lävitse, taisi olla viisumiasioissa, jonka hakukone optimoi tähän blogiisi), todella paljon arvokasta tietoa/informaatiota ja toisaalta hauska huomata kuinka nopeasti olet saanut elämän uudelle polulle vieraassa ympäristössä. Kiitos teksteistäsi ja kaikkea hyvää sinne down underiin. Kävin viime kesänä Ausseissa ja rakastuin täysin ja kyllä, kävin saunassa, nimittäin kaasusaunassa. Alkuun ajattelin että nytkö tuli lähtö "auswitchiin", mutta kaikin puolin oli mukava kokemus joka tapauksessa.

  Hymyillään kun tavataan ja jos ei tavata, hymyillään siitä huolimatta!

  Pete

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommenteista Pete, ja teretuloa tänne vaan uudestaankin! Aikamoisen urakan kyllä vedit, kaiken tämän vuodatuksen lukemalla :)

  VastaaPoista
 3. Heippa, munkin puolesta :) Viisumiasioita tutkiskelen ja googlella tänne löysin. Oli kyllä hyvää tietoa, kiitos siitä. Jatkan kyllä lukemista kun tuo aika on vähän rajallinen. Tämä siis toinen päivä kun blogiasi lueskelen :)
  Meillä aikeissa muuttaa myös, ja jokseenkin sekavalta tuntuu koko prosessi. Asiaa ei helpota että mukana tulee lapsia, joten täytyy tutkia kouluasiat sun muut.
  Queensland olisi kohteena, tai sitten NSW ja QLD rajamailla.
  Päivittäin googleilee jos löytäis uutta tietoa, kun moni juttu tuntuu olevan muutaman vuoden takaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti tsemppiä aikeisiin Mistine! Aikaavievähän tuo prosessi on, siis sekä viisuminhaku että muutto että Australiaan asettuminen. Mutta on sen väärti ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!