9.11.2020

Karanteeniunelmia

Vastikään eräs aussifinski-ystäväni kertoi somessa, millainen olisi hänen unelmiensa Suomi-päivä. Siihen sisältyisi muunmuassa mökillä oleilua, saunomista ja munkkipossujen syöntiä. Täällä karanteenissa on aikaa haaveilla, joten ajattelin kirjata, millainen olisi minun unelmien päiväni, kun ulos pääsemme. 

Tämä ei ole niinkään ns paras päivä ikinä, koska siihen sisältyisi kaikkien mahdollisten tärkeiden ihmisten tapaamista Suomessa, Australiassa ja muissa maissa, sekä matkustamista ja seikkailua, uuden ja ihmeellisen kokemista. Vaan pikemminkin hauska peruspäivä Perthissä, jollaisia olen reissumme aikana hiljaisesti kaivannut. 

Söisin aamupalan Kings Parkissa tai kotikulmillamme Swan-joen lahdenpoukaman hipsterikahvilassa. 

Kävisin shoppailemassa Myerillä (kuin Sokos) tai lentokentän lähellä uudessa jättimäisessä tehtaanmyymäläkompleksissa. Huom, en yleensä ole innokas shoppailija, mutta tarvitsen kipeästi uusia työvaatteita - ja vaatteita ylipäätään - elettyämme matkalaukkuelämää vuoden. Kulahtaneissa college-leggareissa tuskin voin ilmestyä pukukoodein varustetulle työpisteelleni. 

Kävisin meren rannalla kävelemässä, hiekkarannalla paljain jaloin. Söisin rantakahvilassa lounaan ja joisin päälle hyvää vastajauhettua kahvia ja ehkäpä oikein lasillisen kuohuviiniä, kilistäen kotiinpaluullemme, katsellen turkoosinsinistä Intian Valtamerta. 

Tapaisin ystäviä, mukaanlukien vanhimpia Suomi-kavereitani täällä, joihin tutustuin Perthiin-asettumisvuonna 2011. Sekä kirjoituspiiriäni, joiden kuulumisia, tekstejä, kritiikkejä ja läpänheittoa olen kaivannut kovasti.

Veisin pikkutaaperon puistoon leikkimään, yhteen niistä vihreistä ja varjoisista leikkikentistä, joita veden äärellä aina on, sekä Swan-joella että merenrannassa. 

Uppoutuisin kirjoittamaan jotain oikein flown siivillä, fiktiosta faktaan, bloggauksesta akateemiseen raskassarjaan.

Alkaisin puuhaamaan gettogetheria, oli se sitten joulukorttiaskartelu, käsityöpiiri, Suomi-koulun tapahtuma tai tyttöjen retriitti Perthin kukkuloilla. Minusta on hirmu hauskaa järjestellä tapahtumia, oli kyseessä sitten pieni piknik tai iso juhla kuten Suomi100-cocktailtilaisuus vuonna 2017. 

Kokkaisimme yhdessä jotain hyvää ja terveellistä ruokaa, kuten vuohenjuusto-päärynä-kidneypapu-salaattia ja myös taapero söisi oman annoksensa karkaamatta sata kertaa touhuamaan muuta. 

Viettäisin rauhallisen illan puolisoni kanssa jotain koukuttavaa Netflix-sarjaa töllöttäen ilman, että taapero kiipeilee päällämme koko ajan vaan olisi jo nukkuma-aikaan nukkumassa! :D

Tältä listalta voi toteuttaa varmasti kaiken muun paitsi kaksi viimeistä kohtaa... t. muksu.

Usein Perthin parhaaksi nimetty rantabaari, Clancy's Fish Pub.

Vuosi sitten olimme Lyonissa eri lämpötiloissa ja tunnelmissa. Tänä vuonna odottaa taas hellejoulu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!